PANALE DAVET | HİKMETİN İZİNDE 41 YIL | PROF. DR. KENAN GÜRSOY

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR...

TARİH: 25 ŞUBAT 2018 PAZAR
SAAT:14:00-17:00
YER: MİLLİ KÜTÜPHANE KONFERANS SALONU - ANKARA

KONUŞMACILAR:

PROF. DR. LEVENT BAYRAKTAR (YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ)
DOÇ. DR. FULYA BAYRAKTAR (GAZİ ÜNİVERSİTESİ)
YRD. DOÇ. DR. DUYGU DİNÇER (İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ)
DR. ZEYNEP TEK (YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ)

VE KAPANIŞ KONUŞMASI:

PROF. DR. KENAN GÜRSOY

ÖNEMLİ: 

HOCANIN ADINA 2017 YILINDA YAPILAN "HİKMETİN İZİNDE KENAN GÜRSOY" BAŞLIKLI SEMPOZYUM KONUŞMALARINA AŞAĞIDAKİ LİNKLER ARACILIĞI İLE ULAŞABİLİRSİNİZ. 

1.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - Açılış ve Kitap Takdimi
2.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - 1. Oturum 1. Bölüm
3.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - 1. Oturum 2. Bölüm
4.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - 2. Oturum 1. Bölüm
5.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - 2. Oturum 2. Bölüm
6.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - 3. Oturum
7.) Kenan Gürsoy Sempozyumu - Katkılar ve Değerlendirme
8.) Prof. Dr. Kenan Gürsoy'un Kapanış Konuşması

 Prof. Dr. Kenan Gürsoy Hoca Hakkında

1950 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Babası, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kemal Tahir Gürsoy; annesi, son dönem Osmanlı maarifçi ve mutasavvıflarından Kenan (Rifaî) Büyükaksoy’un kızı Hikmet Kainat Büyükaksoy’dur. İlkokulu, İstanbul Hırka-i Şerif İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimlerini ise, Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı (1970). Yükseköğrenimini, Fransız Hükümeti’nin Türkiye’de Fransızca eğitim öğretim yapan okullardan mezun, başarılı öğrencilere verdiği öğrenim bursuyla Fransa’da Rennes Üniversitesi ve Paris Sorbonne (Paris IV) Üniversitesinde tamamladı (1970-1974).

Yurda dönüşünde, askerlik görevinin hemen sonrasında, Ocak 1977’de Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde asistan olarak göreve başladı. 1979’da Felsefe Doktoru, 1982’de Yardımcı Doçent, 1983’te Sistematik Felsefe-Mantık alanında Doçent unvanlarını aldı. Bu arada, bir yıl daha Fransa’da Paris-Ouest-Nanterre-la-Défense (Paris X) Felsefe Bölümünde araştırmalarda bulunmak üzere görevlendirildi (1981-1982). 1984 yılı Kasım ayından itibaren ise, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünde, Felsefe Tarihi Anabilim Dalında Doçent olarak vazifeye başladı; 1989 yılı Ocak ayında, burada Profesör oldu. 1994-1997 yılları arasında aynı Anabilim Dalının başkanlığını yaptı. 1997’den 2009’a kadar Galatasaray Üniversitesi’nde önce İletişim Fakültesinde, sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde Öğretim Üyesi ve aralıklı olarak Felsefe Bölüm Başkanı, 1999-2002 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, 2000-2009 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. 2005-2009 yılları arasında TRT2 kanalında yayınlanan Düşünce İklimi programının danışmanlığını yürüttü ve programın sunumunu gerçekleştirdi.

2009-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Vatikan nezdindeki Büyükelçisi olan Prof. Dr. Kenan Gürsoy, 2014’te yurda dönükten sonra Dışişleri Bakanlığı kadrosunda bir süre daha görev yaptı ve 2015 yılında Emekli Büyükelçi olarak Devlet hizmetinden ayrıldı. 2015 yılından Haziran 2017’ye kadar İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Batı (Garbiyat) Araştırmaları Merkezi Müdürü olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Kenan Gürsoy, 2013 yılından itibaren Cenan Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini yürütmektedir. Şu anda (2015 Eylül ayından beri ) Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Yüksek Lisans dersleri vermeye devam etmektedir.

Çalışmaları daha ziyade Etik (Ahlâk Felsefesi), Karşılaştırmalı Dînî Etik, Fenomenoloji, Ekzistans Felsefesi ve Tasavvuf alanlarındadır. Türk Kültür hayatında ve Milli Eğitim sistemimizde felsefi tutum ve düşüncenin yaygınlaşması için uğraş verenlerden biri olmaya gayret eden Gürsoy, yurt içinde ve yurt dışında (Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Vatikan, İspanya, Fransa gibi ülkelerde) pek çok seminer ve toplantıya katıldı, konferans verdi, lisansüstü seviyede tamamlanmış ve hâlen sürmekte olan doktora ve yüksek lisans tezlerine danışmanlık yaptı. Resmi olarak danışmanı olmamakla birlikte, pek çok akademisyenin tez çalışmalarına destek oldu, yetişmelerine katkıda bulundu.

Kimdir?
Kenan GÜRSOY, (E.) Büyükelçi, Prof. Dr. (29 Aralık 1950, Ankara) Türk felsefeci, Akademisyen

Yorumlar

Müfîd Ne Demektir?

İfâde eden, meramı güzel anlatan. Mânalı, mânidâr. Faydalı, faydayı mucib olan. Mütâlâsından istifade olunan.