SEZAİ KARAKOÇ'TAN 4 KAVRAMIN TANIMI

Bu yazı Sezai Karakoç'un 12.10.2013 tarihinde Üsküdar'da Yüce Diriliş Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmadan derlenmiştir.

"Dört kavrama sarılmamız ve bunu asla terk etmememiz lazım.

Birincisi "İslam Ülkesi", toprak olarak. Bir tek ülke var; "İslam Ülkesi". Çin'den bir taraftan Almanya'ya, bir taraftan Sibirya'ya kadar gider. Bir taraftan da okyanusa kadar gider. Burada büyük bir ülke var, toprağımız, ülkemiz. Bir millet var, bu toprakta yaşayan insanlar müslümanlardır ve bu bir milletttir. Bunun adı da "İslam Milleti"dir. Irklar olabilir, diller farklı olabilir, mezhepler, tarikatlar, cemaatler farklı olabilir. Fakat millet tektir. O da "İslam Milleti"dir. Bunun diğer yüzü ümmettir. Fakat şimdi bir kafa karışıklığı sebebiyle, ümmeti öne sürenler, milleti ihmal ediyorlar. Halbuki bu böyle değildir. Millet bunun adıdır, ümmet de onun iç yüzüdür. Yalnız ümmet kelimesi ile yetinir isek yetmez, yalnız millet kelimesi ile yetinir isek o da yetmez. Bu ikisi beraberdir, aynı şeydir, yani yüz ve astar meselesidir. Bunları ayırmamak gerekir. Milletsiz ümmet olmaz, ümmetsiz millet olmaz. Ümmet, Peygamber Efendimize bağlılığımız açısındandır. Hz. Muhammed'in ümmetiyiz ama "İslam Milleti"yiz.

İşte bu "İslam Ülkesi" ve "İslam Milleti", "İslam Devleti"ni getirir. Bu da bir devlettir. Bu devlet federatif, konfederatif ya da bilmem ne olabilir. Düşünürler, siyasiler, bilim adamları, siyaset bilimciler, bize teoriler sunarlar yapı bakımından. Fakat bu bir devlettir. "İslam Devleti"dir. Çin'den başlar, Kosova'yı da Bosna'yı da içine alır. Yukarıda Türki cumhuriyetleri de hepsini içine alır. Güneyde Arabistan'ı, Mısır'ı, Afrika'yı, hepsini içine alan bir devlettir. Bugünün teknolojisi ile bu mümkündür. Bugünün teknolojisi ile çok mükemmel de idare edilir. Vaktiyle deve sırtında, tepelerde ateşler yakarak, birbirine işaret vererek, Osmanlılar Afrika'yı da idare etmişlerdir. Bugünün teknolojisiyle de idare edilir. 

Dördüncü kavram "İslam Medeniyeti"dir. Medeniyetimiz, "İslam Medeniyeti"dir. Diyorlar ki dünya bir medeniyet olmaya doğru gidiyor. Bu da Batı Medeniyeti'dir. Hayır, eğer dünya bir medeniyet olmaya doğru gidiyorsa gitsin, biz bunu isteriz. Zaten İslam, insanlık medeniyetidir. Fakat o bir medeniyet, "İslam Medeniyeti" olacaktır." 

Derleme Bize Ait Değildir. Yapanın Yüreğine, Emeğine Bereket Diliyoruz.

Müfîd Ne Demektir?

İfâde eden, meramı güzel anlatan. Mânalı, mânidâr. Faydalı, faydayı mucib olan. Mütâlâsından istifade olunan.