OKUR KİTAP DERGİSİ 2. SAYISI ÇIKTI

İlk sayısı ile büyük yankı uyandıran kitap ve kültür dergisi OKUR'un 2. sayısı çıktı. Kitapyurdu.com'da satış rekoru kıran ve heyecanla beklenen dergi huzurlarınızda.

"Basmak mı Zor, Okumak mı?" dosya çalışmasıyla çıkan dergide, bir ürün olarak kitabın nasıl ortaya çıktığı ele alındı. Fikirden rafa gelinceye kadar kitap nasıl bir süreçten geçiyor? Editör aslında ne iş yapıyor? Kitap yayınlayacak olanlar nelerle karşılaşacak? Hiçbir yayınevi çalışmanızı kabul etmezse ne yapacaksınız? Dosyada bu soruların cevabı aranıyor.

Orta sayfa söyleşisini Yusuf Kaplan ile yapan dergi, "Kişi Okudukça Olur, Oldukça Daha Az Oku" başlığını öne çıkarttı. Ayrıca Mustafa Kara, Leyla İpekçi, Savaş Barkçin, Duran Boz, Muhammed Berdibek, Zafer Yılmaz ile de söyleşilere yer verildi. Rasim Özdenören, Ahmet Kavas, Turan Karataş, M. Lütfi Arslan, Yusuf Turan Günaydın, Ayşegül Genç, Suavi Kemal Yazgıç, Turgay Bakırtaş ve daha pek çok iyi yazar OKUR'un bu sayısına katkı sundu. 60'a yakın yazar yaklaşık 200 kitaptan bahsetti.

Kitaplara ilginin her geçen arttığı ülkemizde kitap dergiciliğinin önemi de daha iyi anlaşılıyor. OKUR, size nitelikli kitapları işaret ediyor.

Bu sayıda kimler var?

Abdullah Güner Ahmed Sadreddin Ahmet Berberoğlu Ahmet Kavas Ahmet Murat Ahmet Musa Bala Ahmet Tozal Ahmet Ünal Ali Ayçil Aykut ErtuğrulAyşe Nur Narboğa Ayşe Yazıcılar Ayşegül Genç Beşir Ayvazoğlu Burcu Bayer Büşra Mercan Cüneyt Dal Duran Boz Dursun Ali Tökel Erhan Erken Esad Mücahit Eskimez Fatih Demirdöğen Fatma Kebire Gündüz Fatma Özkaya Furkan Özkul Gökhan Gökçek Halil İbrahim Gürgenç Hamit Kardaş Hasan Aycın Hatice Sarı Tan İbrahim Demirci İhsan Sönmez İsmail Güleç Leyla İpekçi Mehmet Lütfi Arslan Metin Karabaşoğlu Muhammed Berdibek Murat Bozkurt Murat Güzel Mustafa Kara Mücahid Emre Sever Münir Üstün Nasrettin Güneş Rabia Gülcan Kardaş Rasim Özdenören Saadettin ErgunSalih Yüzgenç Salih Zeki Meriç Sami Yaylalı Savaş Şafak Barkçin Sedat Albayrak Selim Tiryakiol Seyfullah Bayram Suavi Kemal Yazgıç Süleyman Ragıp Yazıcılar Turan Karataş Turgay Bakırtaş Yunus Emre Tozal Yusuf Kaplan Yusuf Korkmaz Yusuf Temizcan Yusuf Turan Günaydın Zafer Yılmaz


Yorumlar

Müfîd Ne Demektir?

İfâde eden, meramı güzel anlatan. Mânalı, mânidâr. Faydalı, faydayı mucib olan. Mütâlâsından istifade olunan.